м.Рівне, вул.Гетьмана Мазепи,19
(0362) 62-05-33, office@rcci.rivne.com
НОВИНИ Всі новини

10 – 13 жовтня 2023 відбулася Міжнародна інженерна виставка в місто Брно (Чехія)

19/10/2023

Захід проходив під патронатом Прем’єр-міністра Чехії та був організований за підтримки Міністерства промисловості Чеської Республіки та Торгово-промислової палати України.

Проект реалізовувався в рамках Програми відновлення України, до якого долучена Чехія, та мав на меті надання сприяння українським машинобудівним підприємствам в інтеграції в виробничі ланцюги ЄС, пошуку партнерів для спільних виробничих та інвестиційних проектів, інвестицій у вітчизняне машинобудування.

Участь від України взяли участь 7 регіонів: Дніпро, Івано-Франківськ, Київ, Львів, Миколаїв, Рівне, Тернопіль.

Ділова програма включала в себе участь: в колективній експозиції 7 регіонів України, діловому форумі за участі представників регіонів Чехії та бізнесу, практичні семінари та ділові зустрічі. Додатково учасники делегації були зареєстровані в В2В системі виставки для пошуку та організації зустрічей з потенційними партнерами.

Стенд від Рівненської області  представляв президент Рівненської ТПП Микола ЯРОЩУК, разом із делегацією від бізнесу, до якої увійшли: Фізична особа-підприємець Андрій ВАКОЛЬЧУК, головний технолог ТзОВ «ВИСОКОВОЛЬТНИЙ СОЮЗ – РЗВА» Олександр КОВАЛЬЧУК,   директор Рівненської обласної організації «Українська асоціація маркетингу» Олександр ГЛАДУНОВ, Фізична особа-підприємець Наталя БОГДАНЕЦЬ. директор «Виробничо-конструкторське об’єднання «МААНС» Станіслав СЕРЕДЮК та заступник директора «Виробничо-конструкторське об’єднання «МААНС» Неоніла СЕРЕДЮК.

Важливою подією для української делегації, яка була проведення в рамках виставки, був Діловий День України, який відбувся 11 жовтня 2023 р. Під час даного заходу було проведено презентацію всіх 7 регіонів, які брали участь у виставці, презентовано участь міністерств Чехії в економічному відновленні України, обговорено актуальні питання українського законодавства з погляду іноземних експортерів та інвесторів, а також роль субпідрядників з Західних Балкан в реконструкції України.

Виставка стала унікальною можливістю для інженерів, підприємців та бізнесменів з усього світу дізнатися про найновіші технології та розробки в галузі інженерії. Адже на виставці був представлений повний цикл виробництва виробу: від моменту програмування обладнання на виготовлення до моменту отримання готового виробу.