м.Рівне, вул.Гетьмана Мазепи,19
(0362) 62-05-33, office@rcci.rivne.com

На запитання громадськості відповідав начальник митного поста «Городище» Поліської митниці Олег Родзін

25/02/2021

Нещодавно в рамках проєкту «Громадська оцінка роботи Волинської та Поліської митниць Держмитслужби» проведено чергове інтерв’ю з посадовими особами Поліської митниці Держмитслужби. На запитання представника громадської організації «Агенція міжнародної співпраці», в режимі онлайн, відповідав начальник митного поста «Городище» Поліської митниці Держмитслужби  Олег Родзін. Громадськість в першу чергу цікавили конкретні проблемні питання пов’язані з роботою пунктів пропуску Поліської митниці, зокрема щодо інфраструктури та технічного оснащення. Цікавили питання щодо впровадження Нової комп’ютеризованої транзитної системи, інституту Авторизованих економічних операторів, щодо роботи інформаційного порталу «Єдине вікно для міжнародної торгівлі», щодо Інтерактивного модуля аналітики імпортно-експортних операцій Business Intelligence тощо.

В рамках проєкту,  проведення якого заплановано в січні-квітні 2021 року, вже відбулось анкетування працівників Поліської митниці, два глибинних інтерв’ю та опитування суб’єктів ЗЕД, які працюють в зоні діяльності Поліської митниці. Анкетування та опитування проводяться на умовах анонімності, інформація доступна лише громадській організації «Агенція міжнародної співпраці», яка займається моніторингом, а дані будуть узагальнені без зазначення конкретних осіб.

Нагадуємо, що мета проєкту – здійснити громадську оцінку роботи Волинської та Поліської митниць Держмитслужби, визначити успішні аспекти та недоліки в роботі цих митниць, оцінити рівень поінформованості учасників ЗЕД, щодо нововведень, які вводяться на митниці та підготувати відповідні рекомендації, спрямовані на поліпшення роботи зазначених митних органів. В рамках проєкту планується здійснити не менше 22 глибинних інтерв’ю із суб’єктами господарювання, які обслуговуються на Волинській та Поліській митницях Держмитслужби, а також перевізників, що займаються міжнародними  перевезеннями вантажів, а також не менше 10 глибинних інтерв’ю з іншими зацікавленими сторонами Волинської та Рівненської областей, зокрема органів влади та контролюючих служб. Проєкт реалізує громадська організація «Агенція міжнародної співпраці» спільно з Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій в рамках проєкту «Підтримка Громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю». З детальною інформацією про громадську ініціативу можна ознайомитися за посиланням:  http://tfdialogue.ier.com.ua/archives/2972. Опитування проводиться за сприяння Європейського Союзу та співфінансування МФ «Відродження» та ATLAS Network. Наразі до Ініціативи долучилися 25 громадських організацій з різних регіонів України http://tfdialogue.ier.com.ua/учасники.